dinsdag 9 juni 2015

Vrijdag 26 juni 2015: Nougatier Le Genêt d'Or, Arnaud Soubeyran en Maison du Bonbons

In de buurt van de camping zit nougatier Le Genêt d'Or. Op maandag, woensdag en vrijdag wordt er nougat gemaakt en ben je als bezoeker welkom om te komen kijken. Ik weet natuurlijk wel hoe nougat gemaakt wordt, maar ik wilde het hele proces toch wel graag eens in het groot zien. Om 9.15 waren we bij de nougatier voor de demonstratie. (uitgebreid fotoverslag vind je op Duizenden1dag) Die bleek om 9.30 uur te beginnen, dus dat hadden we per ongeluk goed gemikt. We waren de eersten en de eerste 20 minuten ook de enigen, dus we konden het goed zien. De uitleg ging in het Frans en Duits en was redelijk te volgen. Het werd intussen steeds drukker. We hebben een uur geboeid staan kijken en mochten daarna proeven. De nougat was erg lekker, maar ik vond de honing wel een beetje overheersen.






Bij de buurboulangier kochten we een croissant en daarna reden we door naar Montélimar. Daar was vandaag markt en er is een noga museum. We vonden bijna direct bij aankomst een marktje, maar die zat in een buitenwijk en was niet de markt die we op het oog hadden. We waren we in 10 minuten overheen, kochten er wel weer heerlijke kersen. De andere markt hebben we niet meer gevonden.


We reden door naar het centrum, maar daar was inmiddels alles dicht aan het gaan en we werden niet zo enthousiast van de stad. Ook de eettentjes voldeden niet aan onze verwachtingen, dus uiteindelijk reden we iets minder goed gehumeurd en met trek door naar Le musée du nougat Arnaud Soubeyran. Hier hadden we het vrij snel gezien. Er was geen demonstratie en verder was er niet heel veel te zien. Er was wel een mooie bijenkorf gemaakt waar ze in honingraten het leven van de bij lieten zien. Erg leuk.




Inmiddels was het tegen half 3 en hadden we nog steeds niet gegeten. Bij onze volgende stop Palais du bonbons bleek een restaurantje te zitten en hoewel we er niet veel van verwachtten moesten we toch echt eten en bestelden we het dagmenu: zalm met basilicumsaus, sla en rijst. Een van de beste maaltijden van de vakantie. Het was echt heerlijk.




Opgeknapt liepen we door het museum. het was een beetje een allegaartje en hoewel het er best leuk uitzag vonden we het meer een museum voor kinderen.



De dumpzaak Surplus Stock Américain naast het museum vonden we leuker. De enorme winkel verkocht complete legerkeukens, kleding en allerlei (keuken)gereedschap. We hebben nog even staan twijfelen of we het levensmiddelenpakket zouden kopen (eventueel om over te bloggen), maar dat hebben we uiteindelijk niet gedaan (ik heb er nog steeds een klein beetje spijt van)







Via L.Leclerc reden we terug naar de camping waar we rond 6 uur aankwamen. We zwommen, lazen en aten heerlijk stokbrood met kaas en mousse de canard.
Af en toe vinden we lege insectenpops. We vroegen bij de receptie of ze wisten wat het was en het meisje achter de balie had geen idee, maar werd er wildenthousiast van en wilde hem graag hebben. Waarschijnlijk is het een soort wesp.


's Avonds hebben we nog even geflipperd in de ongezellige spelletjesruimte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten