woensdag 3 juni 2015

Donderdag 2 juli 2015: In het treintje van Colmar en Munster kaas

Vanmorgen wilden we Colmar gaan bekijken en naar de markt. De markt waren we zo over en Colmar bleken we ook al voor het grootste gedeelte gezien te hebben. We proefden op de markt nog wel heerlijke gerookte eend. 






Het was weer rond de 40 graden en we wisten niet zo goed meer wat we moesten doen. Rondje Colmar in de Petit train  dan maar. Het was best een aardig rondje, maar het is zeker te missen.





We hadden in Colmar willen eten, maar omdat we er al zo vroeg klaar waren gingen we vast richting Munster, waar we naar het Maison du fromage wilden voor een demonstratie kaas maken. Er waren een paar restaurants waar we Au petit pêcheur uitkozen vanwege de gezellige binnenplaats.



Ik at er heerlijke slakken en Maarten een lekker pasteitje. De frambozen meringue taart zag er zo lekker uit dat we er samen een punt van deelden. Heerlijk. We gingen er erg voldaan weer naar buiten.





Na de lunch gingen we naar Maison du fromage om te zien hoe de kaas uit Munster gemaakt wordt. Dat bleek ook een beetje een domper. Het museum was best aardig, maar de demonstratie stelde niets voor. Ze liet eigenlijk alleen zien hoe de kaas in de vorm werd gegoten. De video liet het proces een stuk beter zien.




Ook in Munster was het buitenzwembad afgeladen vol. We zijn dus toch maar teruggereden naar Colmar en zijn nog een keer gaan zwemmen in Aqualia. Deze keer was het flink drukker en na een uurtje zijn we er weer uit gegaan. Ook nu reden we weer even voor een colaatje en wat verkoeling langs de Mc Donalds. We zijn er deze week al vaker geweest in dan de afgelopen 10 jaar bij elkaar, ha ha ha.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten